Home Teknologji Apple njofton planet për përmirësimet e privatësisë të Siri

Apple njofton planet për përmirësimet e privatësisë të Siri

360
0
SHARE

Për një kompani që krenohet me mbrojtjen e privatësisë së përdoruesve të saj, imagjinojmë që Apple duhet të ishte frikësuar kur u shfaq një raport që zbuloi se Apple kishte dërguar regjistrime Siri tek kontraktorët e jashtëm për analiza. 

Pas raportit, Apple pezulloi programin dhe së fundmi, ata ndërprenë kontraktorët që punuan për ta.

Kanë kaluar disa javë nga këto lajme dhe Apple që atëherë ka dalë me një deklaratë zyrtare dhe gjithashtu t’u kërkojë falje përdoruesve të saj.

Kompania gjithashtu ka njoftuar se ata do të bëjnë disa ndryshime dhe përmirësime për të ndihmuar në mbrojtjen më të mirë të privatësisë së përdoruesit kur përdorin Siri.

Kjo përfshin mos mbajtjen e regjistrimeve audio të bashkëveprimeve Siri.

Apple do të analizojë akoma ndërveprimet Siri, por do të bëhet vetëm përmes transkriptimeve të krijuara nga kompjuteri.

Apple gjithashtu ka njoftuar se përdoruesit do të jenë në gjendje të zgjedhin një program që do t’i lejojë Apple të përmirësojë Siri përmes mostrave audio.

Apple gjithashtu do të lejojë vetëm punonjësit e Apple të dëgjojnë këto mostra audio, duke sugjeruar që ndoshta përdorimi i kontraktuesve të jashtëm mund të mos jetë më në tryezë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here