Ekonomi

Home Ekonomi

Banka Botërore: Ligji për paga mund të ketë ndikim negativ në rritjen ekonomike

Vonesat në planin e investimeve kapitale shkaku i zgjedhjeve të parakohshme dhe kostoja më e lartë sesa që është parashikuar e Ligjit të ri...

Shefja e USAID-it: Sundimi i ligjit kusht për zhvillimin ekonomik të Kosovës

Shefja e Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) në Kosovë, Lisa Magno, tha se Prishtina duhet të tregojë përkushtim të vazhdueshëm në sundimin e...

Premtimet e partive për rritje ekonomike bien ndesh me FMN-në

Nga 6 deri në 9 për qind rritje ekonomike kanë premtuar partitë dhe koalicionet garuese në zgjedhjet parlamentare të 6 tetorit në Kosovë. Këto...

Ministri Lluka nënshkruan në Vjenë marrëveshjen e parë në histori për zhvillimin e projektit...

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Valdrin Lluka, ka bërë me dije se me marrjen e mandatit të ministrit, dy vjet më parë pati dhënë zotim...

SHBA tejkalon Arabinë Saudite në eksport të naftës

Shtetet e Bashkuara të Amerikës tejkaluan Arabinë Saudite si eksportuesja më e madhe e naftës në botë në muajin qershor. Sipas Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë...

Në Gjilan mbahet panairi me pjesëmarrës nga shumë biznese

Arsim Vranovci Drejtor Ekzekutiv në Global Counsulting & Development Associates, ka thënë se objektivi kryesor i këtij panairi është që të krijojë një rrjet...

I riu nga Tirana punësoi 140 persona në Kosovë

Nga viti në vit tregut të Kosovës po i shtohen miliona euro investime në të bërit biznes nga Shqipëria. Potenciali i të rinjve për...

Politika e BQE-së varet nga të dhënat, jo nga tregu

“Banka Qendrore Evropiane duhet të jetë kritike ndaj pritshmërive të tregut për lëvizjet e saj të ardhshme në politika, duke i bazuar vendimet e...

Lufta tregtare SHBA-Kinë, kryefjala e samitit të G7-së

Lufta tregtare sidomos ajo që ka vendosur përballë dy ekonomitë më të mëdha të botës, ka qenë padiskutim tema kryesore e samitit të G7-së...

BQE planifikon paketë stimuluese për luftimin e rënies ekonomike

litikëbërësit e Bankës Qendrore Evropiane janë të shqetësuar se rritja ekonomike është edhe më e dobët nga çfarë është menduar më parë. Për këtë...

Recent Posts