Ekonomi

Home Ekonomi

Politika e BQE-së varet nga të dhënat, jo nga tregu

“Banka Qendrore Evropiane duhet të jetë kritike ndaj pritshmërive të tregut për lëvizjet e saj të ardhshme në politika, duke i bazuar vendimet e...

Lufta tregtare SHBA-Kinë, kryefjala e samitit të G7-së

Lufta tregtare sidomos ajo që ka vendosur përballë dy ekonomitë më të mëdha të botës, ka qenë padiskutim tema kryesore e samitit të G7-së...

BQE planifikon paketë stimuluese për luftimin e rënies ekonomike

litikëbërësit e Bankës Qendrore Evropiane janë të shqetësuar se rritja ekonomike është edhe më e dobët nga çfarë është menduar më parë. Për këtë...

Telekomi nuk është afër privatizimit

Kryeshefi ekzekutiv i Telekomit të Kosovës, Bedri Istrefi, ka thënë se Telekomi nuk është afër procesit të privatizimit as në aspektin procedural e as...

Pesë punët që robotët nuk do të mund t’i bëjnë kurrë

Ndërsa inteligjenca artificiale dhe robotët po zënë shumë vende pune në shumë industri, ka disa pozita që gjithmonë do të kërkojnë kreativitet dhe gjykim...

MMPH përmbyll vitin me 30 milion euro investime kapitale

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, sot në një konferencë për media ka përmbyllur vitin fiskal 2018, në të cilën janë prezantuar të arriturat,...

Rriten të hyrat nga diaspora kosovare

Diaspora e Kosovës, jo vetëm që ka vazhduar, por edhe ka shtuar shumat financiare që i dërgon apo investon në Kosovë gjatë këtij viti....

Taksa 100% rriti punësimin në Kosovë, bizneset shtuan stafet me 20%

Sipas Kryetarit të Aleancës Kosovare të Bizneseve, Agim Shahini  vendimi për taksën 100 për qind ndaj produkteve serbe dhe ato boshnjake nga Ministria e...

Taksa 100 % rriti konsumin e produkteve vendore

Duke folur për taksën 100 për qind ndaj produkteve të Serbisë dhe Bosnje Hercegovinës, Krasniqi ka thënë se kjo taksë ka dhënë rezultatet e veta. “Këtë e tregojnë...

Efektet e tarifës 100% – ulen çmimet e prodhimeve nga Serbia dhe Bosnja e...

Që nga vendosja e tarifës doganore 100 për qind ndaj prodhimeve me origjinë nga Serbia dhe Bosnjë e Hercegovina, tregtarët dhe bizneset në Kosovë...

Recent Posts