Ekonomi

Home Ekonomi

Shefja e USAID-it: Sundimi i ligjit kusht për zhvillimin ekonomik të Kosovës

Shefja e Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) në Kosovë, Lisa Magno, tha se Prishtina duhet të tregojë përkushtim të vazhdueshëm në sundimin e...

Agjencia e Statistikave: Jemi të gatshëm për regjistrimin e popullsisë në vitin 2021

Agjencia e Statistikave të Kosovës sot ka prezantuar ecurinë e punës për regjistrimin e popullsisë, ekonomisë familjare dhe banesave në vitin 2021. Kryeshefi ekzekutiv i...

Në Konventën e Bizneseve kërkohet krijimi i mundësive për investimet e diasporës

Konventa e bizneseve të diasporës dhe të huaja, e cila organizohet nga Rrjetet e Bizneseve të Diasporës Shqiptare nga Evropa, në bashkëpunim me USAID,...

LV-ja dhe LDK-ja ende pa qëndrim të qartë për Termocentralin “Kosova e Re”

Termocentrali “Kosova e Re” llogaritet të jetë investimi më i madh i huaj në Kosovë me vlerë prej 1.3 miliard eurosh. Po ashtu, është...

“Vendimi i BQK-së për shtrenjtimin e sigurimeve i paligjshëm”

Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) ka analizuar vendimin e Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), për rritjen e tarifave të sigurimit për automjete,...

Recent Posts