Shëndetësi

Home Shëndetësi

A keni nevojë për më shumë gjumë?

Gjumi është i domosdoshëm për funksionimin adekuat të organizmit. Por, çdo i treti person nuk fle sa duhet. A jeni ju njëri nga ta? Edhe...

Gjumi dhe ushtrimet fizike – të fuqishme sa çdo ‘ilaç i mençurisë’

Nuk keni nevojë të përdorni pilule për ta forcuar trurin. Sipas një meta-analize të vitit 2015 nga hulumtuesit e Oksfordit, format jofarmaceutike të rritjes së...

Me siguri jeni duke i pastruar dhëmbët në mënyrë të gabuar: Kështu duhet mbajtur...

Pastrimi i rregullt i dhëmbëve ju ndihmon ta mirëmbani një higjienë të shëndetshme orale, por gjithashtu edhe një zemër të shëndetshme. Megjithatë, edhe nëse keni...

Ilaçi natyral 800-vjeçar që i trajton shumë sëmundje të zemrës

Për të gjithë ata që duan t’i trajtojnë apo parandalojnë sëmundjet e zemrës, ekspertët e mjekësisë alternative e rekomandojnë një ilaç natyral i cili...

Gjinekologjia me salla të reja të operacionit

Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili duke prezantuar sallat e reja të operacionit në Gjinekologji, ka thënë se po i japin fund gjendjes jo të...

Hoqi 22 kg për 34 ditë, sot ndihet si çik e re

Pesha vazhdon që të jetë njëri prej problemeve më të mëdha të shoqërisë kosovare sot Por, ashtu sikurse për të gjithë edhe këtë herë ka...

Mungesa e gjumit ndikon shumë në gjendjen emocionale

Studimi i publikuar në Zhurnalin e Neuroshkencës, tregon se pjesëmarrësit që kanë pasur një gjumë të mirë gjatë natës, kanë pasur funksione të mira...

Suspendohet një inspektor shëndetësor

Ministria e Shëndetësisë me anë të një komunikate njofton se ka pezulluar nga puna inspektorin shëndetësor N.K. lidhur me dyshimet për keqpërdorim të detyrës...

Ushqimet e jetëgjatësisë: Çfarë të hamë e të pimë për një jetë më të...

Ajo çfarë hani nuk ndikon vetëm në peshën dhe energjinë tuaj – por ndikon edhe në atë se sa gjatë do të jetoni. Kjo për...

Kafja mund ta zhbëjë dëmin që alkooli ia ka shkaktuar mëlçisë

Konsumimi i sasive më të mëdha të kafeve mund të ndihmojë në reduktimin e një dëmi që i shkaktohet mëlçisë si pasojë e konsumimit...

Recent Posts