Shëndetësi

Home Shëndetësi

Konsumimi i alkoolit mund t’i shkaktojë tri lloje të kancerit

Konsumimi i alkoolit shpeshherë din të jetë pjesa kryesore e çdo sezoni festiv për shumicën e njerëzve. Por, kur jemi te konsumimi i alkoolit, duhet...

Shtypja e lartë e gjakut – pijen e përditshme që duhet ta shmangni

Shtypja e lartë e gjakut mund të jetë e vështirë për t’u vërejtur pasi që simptomat nuk shfaqen gjithmonë. Por zakonisht simptomat përfshijnë dhimbje koke,...

Është gjetur ilaçi i cili kthen të parët dhe pengon verbërinë

Duke studiuar trurin, shkencëtarët kanë zbuluar që edhe sëmundjet e rralla të verbërisë mund të shërohen. Atrofia spinocerebrale e tipit 7 është sëmundje shumë e...

Fëmijëve që e përdorin shumë telefonin u zvogëlohet inteligjenca, kujtesa dhe struktura e trurit

Fëmijët që i përdorin pajisjet elektronike për shtatë orë ose më shumë gjatë ditës janë duke shfaqur shenja që lëvorja e trurit është duke...

Si ta luftojmë morthin në këto ditë të ftohta në mënyrë natyrale?

Ka disa mënyra natyrale për ta luftuar atë, si për shembull: masazhimi me vajëra bimorë, lëngu i limonit, i selinosë dhe ai i qepës...

Shkencëtarët zhvillojnë testin 10-minutësh të kancerit

Hulumtuesit në Australi e kanë krijuar një test 10-minutësh i cili mund ta detektojë prezencën e qelizave kanceroze në çdo pjesë të trupit të...

Vitamina D – pija më e mirë e mëngjesit për ta parandaluar mungesën e...

Vitaminat D përdoret nga trupi për t’i mbajtur të shëndetshëm muskujt, dhëmbët dhe eshtrat. Trupi e përdor vitaminën për ta rregulluar sasinë e kalciumit apo...

Transfuzioni i gabuar i grupit të gjakut rrezkshmëeri për vdekje!

Transfuzioni i gjakut është procedurë e thjeshtë mjekësore, të cilën mjekët e përdorin pas humbjes së gjakut për shkak të lëndimeve dhe gjakrrjedhjeve dhe...

Dita Botërore kundër HIV/AIDS

1 dhjetori është vendosur në vitin 1988, si Ditë Botërore kundër HIV/AID (Sidës), si rast për të përkujtuar njerëzit që kanë humbur jetën nga...

Klinika e QKUK-së me një sallë operimi, ku kryhen 700 operacione brenda vitit

Gjatë një viti në Klinikën e Neurokirurgjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, kryhen rreth 700 operacione. Ndër to, shumë operacione janë të rralla...

Recent Posts