Shëndetësi

Home Shëndetësi

Terapia rrëfyese

Një tregim ose histori është diçka e rrëfyer ose e treguar, apo, më gjerësisht, diçka e rrëfyer ose e treguar në formën e një...

Diabeti i tipit 2 mund të shërohet nëse tetë javë hani kaq kalori

Ky do të mund të jetë depërtim i konsiderueshëm në mjekësi, sepse një numër i madh njerëzish vuan nga kjo sëmundje. Diabeti i tipit 2...

Zgjidhni problemin me zbokthin me një veprim

Zbokthi është problem me të cilin ballafaqohen shumica e njerëzve, por që shumë vështirë zgjidhet. Ndonjëherë nuk mund t’ju ndihmojë as një mori shamponësh dhe...

Konsumimi i mishit të kuq dhe produkteve të qumështit mund të ndihmojnë që të...

Pyetja se a duhet të hamë mishin e kuq dhe se a është i mirë për shëndetin tonë apo jo, ka qenë një pikëpyetje...

Mungesa e gjumit ndikon shumë në gjendjen emocionale

Studimi i publikuar në Zhurnalin e Neuroshkencës, tregon se pjesëmarrësit që kanë pasur një gjumë të mirë gjatë natës, kanë pasur funksione të mira...

Konsumimi i alkoolit mund t’i shkaktojë tri lloje të kancerit

Konsumimi i alkoolit shpeshherë din të jetë pjesa kryesore e çdo sezoni festiv për shumicën e njerëzve. Por, kur jemi te konsumimi i alkoolit, duhet...

Është gjetur ilaçi i cili kthen të parët dhe pengon verbërinë

Duke studiuar trurin, shkencëtarët kanë zbuluar që edhe sëmundjet e rralla të verbërisë mund të shërohen. Atrofia spinocerebrale e tipit 7 është sëmundje shumë e...

Bie numri i vizitave mjekësore shtëpiake për nëna e fëmijë në Gjilan

Është shënuar rënie e numrit të vizitave në shtëpi për nëna dhe fëmijë, të cilat realizohen nga infermieret në 14 komuna. Në këto komuna bëjnë...

Testi i ri i gjakut i detekton më shumë se 20 lloje të kancerit...

Një test i ri i gjakut mund t’i detektojë më shumë se 20 lloje të ndryshme të kancerit. Shkencëtarët e Universitetit të Harvardit kanë krijuar...

Keni ide në çka flini? Kur të dëgjoni se çka fshihet në çarçafët tuaj,...

Besoni apo jo, mirëpo shumica e njerëzve ndërron çarçafët çdo dy apo tri javë, duke mos pasur ide se në çka vërtet flenë. Të gjithë...

Recent Posts