Home LAJME Dita Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut

Dita Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut

413
0
SHARE

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, më 10 dhjetor të vitit 1948, është mbledhur në Paris dhe ka miratuar Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut.

Deklarata doli drejtpërsëdrejti nga përvoja e Luftës së Dytë Botërore dhe paraqet shprehjen e parë globale se të gjitha qeniet njerëzore lindin me të drejta, prandaj nuk duhet t’i luten, përulen a shtrijnë dorën tjetërkujt për t’i pasur ato.

Teksti i plotë i Deklaratës Universale përbëhet nga 30 nene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here