Home Shëndetësi Ke gushë? Me ndihmën e këtyre pesë ushtrimeve do ta zgjidhësh këtë...

Ke gushë? Me ndihmën e këtyre pesë ushtrimeve do ta zgjidhësh këtë problem

378
0
SHARE

Ushtrime të shkëlqyeshme për faqe dhe nofulla me ndihmën e të cilave do të definosh fytyrën tënde

Mu si edhe pjesa tjetër e trupit tënd, më shumëse 57 muskuj në fytyrë dhe qafë kërkojnë ushtrime që të mbeten të forta dhe të tendosura.

Prandaj kemi gjetur ushtrime të thjeshta të cilat mund të ndihmojnë të forconi muskujt e fytyrës, të zvogëloni gushën, madje edhe do të ndihmojë në luftën kundër plakjes.

NGRITJA E VETULLAVE

Rregullisht bëje këtë ushtrim të fytyrës në mënyrë që të mbani vetullat aty ku e kanë vendin:

1. Vëreni gishtin tuaj tregues dhe gishtin e mesën në shenjën e mbyllur të qetësisë.
2. Kaloni thonjtë sipër vetullave dhe butësisht shtyni poshtë lëkurën.
3. Ngrini vetullat lart-poshtë, duke krijuar rezistencë me peshën e thonjve.
4. Përsëriti 10 herë në 6 rrathë.

NGRITJA E MOLLËZAVE

1. Nuk jemi të gjithë të bekuar me mollëza shumë të bukura, mirëpo ky ushtrim i fytyrës mund të të ndihmojë që të definosh faqet tuaja:

1. Vendosni gishtat në secilën mollëz.
2. Butësisht ngrini lëkurën derisa të shtrëngohet.
3. Hape gojën në mënyrë që të formohet O-ja e zgjatur (do të duhej të ndieni rezistencë në muskuj të fytyrës).
4. Mbaji 5 sekonda dhe përsërite ushtrimin 10-15 herë.

SHTRËNGIMI I KETRIT

Ky është ushtrimi ideal për arritjen perfekt të fytyrës:

1. Lakoni kokën mbrapa dhe shtyni mjekrën përpara.
2. Tërhiq faqet sa më shumë që të mundësh.
3. Mbani 5 sekonda dhe përsërite 10 – 15 herë.

LAKIMI I NOFULLAVE

Për shkak të gushës mund të dukesh më i vjetër dhe më i trashë se sa vërtet je. Humb yndyrën e fytyrës dhe defino dukjen me këto ushtrime të fytyrës:

1. Lako kokën prapa derisa të mos shikosh dyshemenë.
2. Zhvendos buzën e poshtme mbi buzën e sipërme sa më shumë që të jetë e mundshme (këtë do të mundë ta ndiesh në muskujt e nofullave afër veshëve)
3. Mbani 10 sekonda dhe përsërite 10-15 herë.

PESHKU I FRYRË

Ky ushtrim i fytyrës do të të ndihmojë të zvogëlosh shfaqjen e rrudhave të buzëqeshjes. Qe se si:

1. Mbyll gojën dhe fryj faqet.
2. Zhvendos ajrin nga njëra faqe në tjetrën.
3. Përsërite gjatë 30 sekondave të ardhshëm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here