Home Teknologji Teknologjia e re mund të dyfishoj jetëgjatësinë e baterisë së telefonit tuaj

Teknologjia e re mund të dyfishoj jetëgjatësinë e baterisë së telefonit tuaj

496
0
SHARE

Ndërsa 5G bëhet më i zakonshëm, telefonat duhet të përshtaten për të mbështetur kërkesat e rrjetit të gjeneratës së ardhshme.

Kështu, Nokia Bell Labs, Advanced Materials dhe BioEngineering Research (AMBER) kanë zhvilluar teknologji të re baterish që mund të dyfishojnë jetën e baterisë së telefonit tuaj pa e bërë atë më të rëndë.

Hulumtuesit paraqitën një patentë për të mbrojtur dizajnin dhe për të filluar komercializimin, sipas një njoftimi të enjten.

“Duke paketuar më shumë energji në një hapësirë më të vogël, kjo teknologji e re e baterive do të ketë një ndikim të thellë në 5G dhe në të gjithë botën në rrjet”, tha Paul King, një nga hulumtuesit kryesorë të projektit dhe Anëtar i Stafit Teknik në Nokia Bell Labs.

Teknologjia e re gjithashtu mund të mbështesë më mirë rrjetet e energjisë dhe shërbimet e konsumatorit.

Nevoja për një ngarkim efikas, të shpejtë dhe të energjisë kompakte bëhet edhe më e domosdoshme me sfidat e reja në teknologji. /RadioRinia/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here