Home Shëndetësi Thoni lamtumirë përgjithmonë: Ushtrimet e krijuara nga ekspertët të cilat zgjidhin problemin...

Thoni lamtumirë përgjithmonë: Ushtrimet e krijuara nga ekspertët të cilat zgjidhin problemin e venave të zgjeruara

340
0
SHARE

Shkaktarët për shfaqjen e venave të zgjeruara janë aktiviteti i pamjaftueshëm fizik, qëndrimi i tepërt në këmbë apo shumë kohë të kaluar në pozitën ulur, si edhe ngritja e peshave të mëdha

Për të mos ndodhur këto dy situata të pakëndshme, nëse bëni punën e cila kërkon kohë të gjatë ulur, mirë do të ishte që disa herë gjatë kohës së punës të shëtisni disa minuta.

Derisa jeni ulur, mbani këmbët të ngritura në ndonjë karrige më të ulët apo në ndonjë kuti.

Nëse qëndroni në këmbë gjatë, praktikoni që së paku dy herë gjatë kohës së punës të uleni rreth dhjetë minuta, ndërkaq këmbët ngrini nën këndin prej rreth 45 gradësh.

Derisa jeni në gjumë, këmbët do të duhej të jenë të ngritura.

Vozitja e biçikletës dhe noti janë shumë të dobishme në rastet e këtilla. Nëse vendosni për not, kini parasysh që temperatura e ujit në pishinë të mos jetë më e ulët se 20 gradë. Madje edhe nëse nuk keni simptomat e kësaj dukurie të pakëndshme, përpiquni që ndonjëherë t’i bëni këto ushtrime, sepse pengimi i sëmundjes është më lehtë se sa shërimi i saj.

Te zbutja e kësaj sëmundjeje, mund të ndihmojnë ushtrimet, të krijuara ekskluzivisht nga ekspertët.

Qëllimet kryesore të këtyre ushtrimeve janë qarkullimi i gjakut, rritja e tonusit vaskular dhe forcimi i muskujve të ekstremiteteve të poshtme.

Të gjitha ushtrimet gjimnastike më së miri është t’i praktikoni në mëngjes, sapo të zgjoheni.

Ky aktivitet nuk do të duhej të shkaktonte lodhje, ndërkaq intensitetin do të duhej ta shtonit gradualisht.

Në videon në vazhdim shikoni se si duken këto ushtrime:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here