Home LAJME Do të kërkojmë poste ministrore për t’u bërë pjesë e qeverisë

Do të kërkojmë poste ministrore për t’u bërë pjesë e qeverisë

274
0
SHARE

Kryetari i Partisë Demokratike Turke të Kosovës (KDTP), Fikrim Damka, ka thënë se r tbërë pjesë e koalicionit të ardhshëm qeverisëskjo parti do të kërkojë poste ministrore.

Ai ka treguar se kjo parti në Kuvendin e Kosovës përfaqësohet me dy deputetë dhe i takon një ministri.

Në këtë intervistë dhënë gazetës “Epoka e re”, Damka ka deklaruar se me marrjen e përgjegjësive të reja në qeverinë e re do të bëjnë punë produktive ashtu siç kanë bërë edhe në qeveritë e kaluara. “Në qeverinë e re si me deputetë nga komuniteti turk, sigurisht do të kërkojmë detyra ministrore. Unë besoj që si komuniteti turk kemi bërë punë  lëvdueshme në qeveritë e kaluara. Do të bëjmëpunë edhe më të mira në qeverinë e re”, ka thënë ai.

I pari i KDTP-së ka përmendur edhe kërkesat tjera të kësaj partie që do ti ketë ndaj mandatarit për formimin e qeverisë. Një nga kërkesat tona do të jetë që të kemi më shumë përfaqësim të komunitetit turk në institucionet e Kosovës, duke mos dhënë kushte për krijim e qeverisë”, është shprehur ai.

Damka si kryetar i ri i kësaj partie ka folur edhe përprocesin e brendshëm partiak që e ka bërë shef të KDTP-së. Ai është zotuar se do të angazhohet për zgjidhjen e të gjitha problemeve të komunitetit turk në Kosovë.

“Falënderoj edhe një herë të gjithë delegatë që më kanë zgjedhur mua kryetar të partisë. KDTP-ja është partia e vetme që përfaqëson komunitetin turk në Kosovë. Kështu që detyrat tona kryesore janë: të interesohemi për problemet në komunitetin turk në Kosovë, t’i krijojmë zgjidhjet për problemet, sidomos në arsim dhe në kulturë. Gjithashtu, punësimi të rinjve nga komuniteti turk është një nga përparësitë tonë”, ka thënë Damka.

Ai nuk është shprehur i kënaqur me rezultatin që kjo parti ka arritur në zgjedhjet e parakohshme të 6 tetorit.

Damka është zotuar se do të angazhohet maksimalisht që ta rritë numrin e votave për këtë parti në zgjedhjet lokale. “Rezultatet e zgjedhjeve më 6 tetor janë shembulli më i dukshëm i nevojës për ndryshimin në tërë Kosovën. Dua të them se kemi pësuar ulje të votave për sa i përket KDTP-së dhe nuk jam kënaqur me rezultatet e zgjedhjeve. Por besoj se do ti analizojmë mirë rezultatet e zgjedhjeve dhe do të mundohemi të rrisim këtë në zgjedhjet lokale”, ka thënë Damka. /RadioRinia/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here