Home LAJME Reagon MPJ: Ishujt Solomon nuk e kanë tërhequr njohjen

Reagon MPJ: Ishujt Solomon nuk e kanë tërhequr njohjen

451
0
SHARE

Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ), e Kosovës ka bërë të ditur se Ishujt Solomon nuk kanë tërhequr njohjen.
Ministria e Punëve të Jashtme ka hedhur poshtë raportet që u bënë dje në mediat kosovare se Ishujt Solomon kanë tërhequr njohjen e gomave ndaj Kosovës.

Me një komunikatë për media, MPJ-ja, ka bërë të ditur se kjo është një propagandë dhe se kjo ministri, zyrtarisht nuk ka pranuar asnjë dokument nga Ishulli Solomon që dëshmon se ky shtet ka tërhequr njohjen e pavarësisë së Kosovës.

“Ministria e Punëve të Jashtme rikonfirmon se nuk ka pranuar asnjë dokument zyrtar nga ky shtet dhe si rrjedhim nuk komenton ‘dokumente’ të paverifikuara, që mund të qarkullojnë për qëllime propaganduese, të dyshimta të agjendave dhe synojnë krijimin e lajmit të gabuar”, thotë ndër të tjera në reagimin e MPJ-së.

Reagimi i plotë i MPJ-së pa ndërhyrje:

Ministria e Punëve të Jashtme hedh poshtë raportet në media për kinse pranimin e dokumenteve zyrtare nga Ishulli Solomon për lënien e qëndrimit të këtij shteti ndaj Republikës së Kosovës.

Ministria e Punëve të Jashtme rikonfirmon se nuk ka pranuar asnjë dokument zyrtar nga ky shtet dhe si rrjedhojë nuk komenton ‘dokumente’ të paverifikuara, që mund të qarkullojnë për qëllime propaganduese, të dyshimta të agjendave dhe synojnë krijimin e lajmit të rreme.

Ministria e Punëve të Jashtme rikujton se Ishujt Solomon e ka njohur Republikën e Kosovës si shtet i pavarur dhe sovran në vitin 2014, ndërsa një vit më vonë janë vendosur edhe diplomatët e marrëdhënieve, niveli më i lartë i marrëdhënieve mes dy shteteve.

Ministria e Punëve të Jashtme thekson se përfaqësuesit e Republikës së Kosovës vazhdimisht kanë mbajtur kontakte dhe kanë zhvilluar bilaterale të nivelit të lartë me përfaqësuesit e këtij shteti, ku janë shprehur dy vullnet për thellimin e këtyre marrëdhënieve mes dy popujve dhe dy vendeve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here