Home Teknologji Samsung i paguan rivalit Apple 539 milionë dollarë dëmshpërblim!

Samsung i paguan rivalit Apple 539 milionë dollarë dëmshpërblim!

756
0
SHARE

Rigjykimi i patentës Apple vs Samsung përfundoi javën e kaluar me të dyja palët që presin vendimin e jurisë që tashmë është shpallur.

Është vendosur tashmë se Samsung ka shkelur tre patentat e dizajnit Apple që përfshijnë rrjetin e ikonave në ekranin kryesor, kornizën që rrethon pjesën ballore të telefonit dhe qoshet e rrumbullakosura të një pajisjeje.

Është vendosur gjithashtu që Samsung ka shkelur dy patentat e shërbimeve të Apple të cilat kanë për qëllim të mbrojnë se si funksionon dhe përdoret një funksion.

Aktgjykimi në këtë rast përfundimtar është shpallur dhe Samsung ka humbur. Kompania është urdhëruar të paguajë 539 milionë dollarë amerikanë në dëmshpërblim për shkeljen e patentave të vendosura.

Samsung kishte argumentuar gjatë rigjykimit se vlera e komponentëve të cenuar ishte 28 milionë dollarë dhe kështu ata duhet të paguajnë vetëm aq shumë parash.

Kjo padi filloi në vitin 2012 kur Apple paditi Samsung për shkelje të patentës. Kompania amerikane kërkoi 2.5 miliard dollarë dëmshpërblime fillimisht me verdiktin për dhënien e kompanisë Cupertino 1.02 miliardë dollarë. Rasti më pas u bë përmes sistemit ligjor dhe Samsung në fund të fundit pagoi 548 milionë dollarë për Apple në 2015./RadioRINIA/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here